Hard Gras 138

Registered by gerbie7 of Goor, Overijssel Netherlands on 10/2/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by gerbie7 from Goor, Overijssel Netherlands on Saturday, October 2, 2021
Hard Gras 138

Een EK nummer, meestal ben ik daar niet de grootste fan van. Tegelijkertijd begrijp ik het wel. Je vult zes nummers per jaar, een centraal thema maakt het samenstellen simpeler, daarbij gok ik dat er wat meer losse nummers verkocht worden, wat het voortbestaan van deze reeks ondersteunt.

Het debuut van Jeroen Elshoff is meteen raak. Prachtige kijk achter de schermen van het EK van negen jaar eerder, waar voor de verslaggever buiten de te becommentariëren wedstrijden weinig te doen is. Zo eindigt hij op een avond in een vreemde nachtclub waar hij eerst een foto van Poetin met kogels bewerkt voordat hij een consumptie kan nuttigen.

Sam Planting mag weer eens naar de statistieken en de opstellingen kijken. Hij concludeert, helaas terecht, dat de ouderwetse nummer 10 is afgeschaft in het huidige voetbal. Vroeger de spelverdeler op het middenveld, tegenwoordig een hangende buitenspeler of een valse spits. Jammer, want juist die spelverdeler was de moeite van het kijken waard.

Paar aardige verhalen van Michel van Egmond, Regina Potma en Danielle Kliwon. Haalt de top tien van memorabele uitgaven niet, dit nummer. Geeft niet, blijft mooi.

Citaat: “Als je er op gaat letten, blijkt de halve wereld vergeven van de bronzen en marmeren voetballers. Ze staan soms op de gekste plekken. Bobby Moore is te bezichtigen in China. Guus Hiddink in Zuid-Korea natuurlijk, maar ook in Oekraine. Een Bobby Robson leeft voort in Engeland, zoals het hoort, maar ook ergens in Qatar.” (p.94)


Nummer: 21-035
Titel: Hard Gras 138
Auteur: Diversen (Robert Vuijsje, Robert van de Roer, Roman Helinski, Filip Joos, Daan Heerma van Voss, Mikko Kuiper, Jeroen Elshoff, Erwin van de Pol, Sam Planting, Regina Potma, Michel van Egmond, Danielle Kliwon en Theun de Winter)
Taal: Nederlands
Jaar: 2021
# Pagina’s: 112 (7345)
Categorie: Voetbal
ISBN: 978-90-2635-538-7

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.