Hard Gras 137

Registered by gerbie7 of Goor, Overijssel Netherlands on 9/29/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by gerbie7 from Goor, Overijssel Netherlands on Wednesday, September 29, 2021
Hard Gras 137

Lof voor Carolina Trujillo komt geregeld voorbij in de meer dan 100 blogjes die ik ondertussen heb geschreven over Hard Gras. Ook deze derde aflevering van de gelekte gesprekken tussen vrienden Messi en Suarez zijn erg goed. Je weet dat het fictie is, maar je kunt je zo goed voorstellen dat deze gesprekken daadwerkelijk hebben plaatsgevonden.

Frank Heinen vertelt over de enige wedstrijd in de geschiedenis van het voetbal die gestaakt werd vanwege een UFO. Sommige verhalen hoef je alleen op te schrijven, geen aannames, geen fictieve gedeeltes, gewoon een paar kranten doorspitten, wikipedia erbij en je hebt een ongelooflijk (goed) verhaal.

Arthur Van den Boogaard doet een WC-eend verhaal, in de serie klassiekers gaat het over Hugo Borst’s klassieker ‘De Coolsingel bleef leeg’. Terecht, want het was een prachtige uitgave van HG, in de beginjaren, nog voordat ik blogde.

Het verhaal van Daan Heerma van Voss, waarin Bob Dylan wordt gebruikt om een tijdsbeeld neer te zetten, omdat hij 1978 in de Kuip optrad, is sympathiek, heerlijk nerdisch, een passend verhaal voor dit blad. Jammer dat deze oppernerd foutjes ontdekte. De wedstrijd tegen Italie op het WK 1978 was geen halve finale. Een jonge Eric Clapton speelt in het voorprogramma lees ik. De gitarist had al met alle groten der aarde gespeeld, Derek and the Dominoes hadden wereldhits gehad, Clapton stond al anderhalf decennium op de grote podia, die kun je volgens mij dan toch niet meer als beginnend gitaristje neerzetten die even voor de grote Bob Dylan mag openen. Van Dylan weet ik te weinig, maar kloppen al die feitjes wel?

De voorpublicatie komt uit het boek van Dries Muus, sindsdien vele positieve recensies gelezen, moet dus ook op mijn verlanglijstje.

Ook het verhaal van Stephanie Hoogenberk is weer geweldig. Met veel zelfspot en een sterk observatievermogen zou zij zo maar de vrouwelijke Marcel van Roosmalen kunnen worden, misschien is ze het al. Voor de zekerheid: ik ben fan van Van Roosmalen.

Citaat: “Ik zei dat ik de laatste aflevering had geluisterd, die met Baudet. Het begon lacherig, maar na een kwartier wist Baudet niet goed raad met de vragen van de voetballers en begon te stamelen. Hij was zelfs een paar seconden stil op een vraag over corona. Bart vertelde dat de sfeer meteen vijandig was.” (p.81)


Nummer: 21-021
Titel: Hard Gras 137
Ondertitel: Ja, met mij nog even
Auteur: Diversen (Danielle Kliwon, Frank Heinen, Daan Heerma van Voss, Mikko Kuiper, Caroline Trujillo, Arthur van den Boogaard, Martijn Simons, Dries Muus, Stephanie Hoogenberk, Marieke Groen, Thomas Mastboom, Job Hulsman, Gerrit de Jager)
Taal: Nederlands
Jaar: 2021
# Pagina’s: 112 (4049)
Categorie: Voetbal
ISBN: 978-90-263-553-70

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.