Hard Gras 136

by diversen | Sports |
ISBN: 9789026355363 Global Overview for this book
Registered by gerbie7 of Goor, Overijssel Netherlands on 9/26/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by gerbie7 from Goor, Overijssel Netherlands on Sunday, September 26, 2021
Hard Gras 136

Met een beetje achterstand moest ik weer flink bladeren door deze uitgave, een half jaar geleden ondertussen gelezen. Het begint goed met de gelekte telefoongesprekken tussen Messi en Suarez, dit is deel 2. Voor het eerst had ik door dat dit een serie verhalen kon worden, dat het gebbetje van de vorige editie door kon gaan. En terecht overigens.

Een hoofdstuk uit de autobiografie van Paolo Rossi werd actueel na het overlijden van de topscorer, de man die eigenhandig een van de mooiste WK’s besliste.

Ook ben ik altijd blij wanneer ik een verhaal van meesterverteller Maarten Spanjer voor de kiezen krijg. Een partijtje voetballen met Tahamata en Van Hanegem in Veenhuizen levert genoeg mooie anekdotes op voor een amusant verhaal.

Zeger van Heerwaarden gaat op onderzoek uit, wie breekt er door uit welke jeugdopleiding en vooral waarom. Een onderzoek dat meer tijd, meer moeite en meer diepgang verdient dan dit, op zichzelf lezenswaardige artikel, in deze Hard Gras.

De vijftiende aflevering door Arthur van den Boogaard gaat over het boek over Messi door de Catalaanse schrijver Jordi Punti. Na het verhaal leek het me een goed plan om Catalaans te leren. Ooit lukte het me om Asterix in die taal te lezen, zo moeilijk kan het niet zijn. Mocht het ooit lukken, dan is dit boek het eerste wat ik ga aanschaffen.

Het zwaarste verhaal, misschien wel het meest interessante overigens, is van Michel Doodeman over Jorge Garcia, een Uruguyaanse voetballer waarmee het niet zo goed ging. Als zo vaak is tragiek een stuk leesbaarder dan lyriek.

Citaat: “De wedstrijd was hard, maar verliep zonder noemenswaardige incidenten: geen pogingen tot onthoofding, slechts kleine delicten.
‘Scheids, hoe lang nog?’ vroeg de man met het engelengezicht, die ons bij aankomst zo hartelijk had begroet.
‘Nog twaalf jaar, Tinus,’ antwoordde Herbert.” (p.62)


Nummer: 21-010
Titel: Hard Gras 136
Ondertitel: Paolo Rossi ook dood
Auteur: Diversen (Michel Doodeman, Thijs Pennings, Zeger van Heerwaarden, Carolina Trujillo, Antonio Finco, Bart Jungmann, Roman Helinski, Maarten Spanjer, Martin van Neck, Daan en Mikko, Arthur van den Boogaard, Frank Heinen)
Taal: Nederlands
Jaar: 2021
# Pagina’s: 136 (1845)
Categorie: Voetbal
ISBN: 978-90-263-553-63

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.