Pienen hauen pyydystys

by Juhani Karila | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingPaulanniwing of Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on 6/30/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingPaulanniwing from Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, June 30, 2021
"Elina Ylijaako palaa kotiseudulleen Itä-Lappiin saattamaan loppuun sen, mikä on pantu alulle vuosia sitten. Hän joutuu hyväksymään erakkomaisen äitinsä perinnön ja selvittämään suhdettaan lahjakkaaseen käsitetaiteilijaan. Lopulta hänelle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin kohdata niin ensirakkautensa kuin lampea vartioiva hirmuinen näkki.

Ylikonstaapeli Janatuinen on tullut pidättämään Elina Ylijaakon. Ennen epäillyn löytymistä hänen täytyy suoriutua onkireissusta peijoonin kanssa ja väkiyöstä – kuolleiden karnevaalista, josta kovaverisinkin noita ymmärtää pysyä erossa.

Jängillä vaeltaa tieteelle tuntemattomia olioita kuin ammoin käynnistettyjä koneita, joita kukaan ei osaa sammuttaa. Keittiöön murtautuu peikko, joka syö eilen tehdyn nakkikeiton. Vuosisatoja vanha riivaaja löytää uuden kodin kunnanjohtajasta. Ja lammessa keskellä suota asuu hauki, josta riippuu kaikki.

Pienen hauen pyydystys on kielellisesti virtuoosimainen romaani, yhtä aikaa rakkausdraama ja myyttinen fantasia, kansankomedia ja ympäristötuhoa edistävän elämäntapamme säälimätön kritiikki.
Teos voitti vuoden 2019 Kalevi Jäntin palkinnon." (kustantajan sivulta)

Siltala 2019. Kovakantinen 280 s.

Journal Entry 2 by wingPaulanniwing at Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, July 29, 2021
Tämäpä oli veikeä kirja, samanlaista ei ole ennen tullut vastaan. Kieleltään se on upeaa luettavaa, sivuilla itäisen Lapin luonto elää ja sitten se jokin muu, tarujen maailma, josta en tiedä, kuinka paljon siinä on Karilan omaa ja kuinka paljon vanhoja lappilaisia myyttejä. Sivuilla näkki nousee lammesta Elinaa houkuttelemaan, peijooni istuu auton takapenkille ja metelit ja hattarat ovat yhtä todellisia kuin suolla parveilevat sääsket. Se mikä alussa vaikuttaa humoristiselta haahuilulta saa edetessään syvyyttä, ja kirjailija pitää kiinnostuksen vireillä keriessään menneitä tapahtumia auki vähitellen.

Tykkäsin, kovasti.
Lounais-Häme -lukuhaaste: Kirjassa pelataan. Elina pelaa korttia näkin kanssa.

Journal Entry 3 by wingPaulanniwing at Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, July 31, 2021

Released 1 yr ago (7/31/2021 UTC) at Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja lähtee arvontavoittona pohjoiseen lähemmäs syntysijojaan. Lukuiloa!

Journal Entry 4 by wingPyryJerewing at a fellow bookcrosser, By Mail/Post/Courier -- Controlled Releases on Thursday, August 5, 2021
Kiitos arvontavoitosta! Tämä vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta.

Ja onkin, yksi tämän vuoden parhaista kirjoista, vaikkei vuosi ole vielä ihan puolivälissäkään.


Kielillä-haaste

Journal Entry 5 by wingPyryJerewing at a fellow bookcrosser, By Mail/Post/Courier -- Controlled Releases on Thursday, June 16, 2022

Released 1 mo ago (6/21/2022 UTC) at a fellow bookcrosser, By Mail/Post/Courier -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:


Journal Entry 6 by Joika at Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Monday, June 27, 2022
Kiitos ihan hirveästi tästä kirjasta. Kirjapiirissä eräs aatesisareni suositteli tätä teosta, ja lehdistä olen myös lukenut positiivisia arvioita kirjasta. Odotan innolla tähän tarttumista. Tämä kiinnostaa myös siinä mielessä, että olen itse kotoisin Itä-Lapista, jonne kirjan tapahtumat sijoittuvat. Kovin harvan romaanin tapahtumat sijoittuvat tuolle alueelle.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.