Kauimpana kuolemasta

by Elina Hirvonen | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9789525524819 Global Overview for this book
Registered by dotdot of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 4/18/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by dotdot from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, April 18, 2021
Nappasin tämän Kansainvälisen koulun Little Free Librarystä, kun vein sinne yhden kirjan.

Journal Entry 2 by dotdot at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, July 8, 2021
Takakansiteksti:
"Auringon paahtama eteläisen Afrikan maa vuonna 2009. Paul saapuu Suomesta kaupunkiin, jossa eli elämänsä onnellisimmat ajat, kirjautuu hotelliin ja haluaa kuolla. Esther menettää toisen ihmisen, jonka kanssa on kokenut rakkautta, jota ei osannut toivoa. Elämää on pakko jatkaa, koska hän on luvannut paljon pienelle tytölle, jolla ei ole maailmassa ketään muuta. Esther ja Paul tutustuvat aikana, jolloin molemmat haluavat vain kadota - paikassa, jossa nuori, kaunis nainen eli viimeiset hetkensä monta vuotta sitten.

Kauimpana kuolemasta on romaani leikeistä, jotka muuttuvat painajaismaiseksi todellisuudeksi, yrityksistä sovittaa vuosien päähän kurkottavat virheet, ihmisen yksinäisyydestä ja tarpeesta löytää toisen ihmisen luo."


Journal Entry 3 by dotdot at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, July 9, 2021
Kauimpana kuolemasta on kirja, joka kannattaa lukea yhdellä tai kahdella rupeamalla. Päähenkilöt, suomalainen Paul ja afrikkalainen Esther, kertovat omia tarinoitaan vuorotellen. Aluksi luvut eivät tunnu liittyvän toisiinsa, mutta vähitellen kokonaisuus alkaa hahmottua lukijalle. Paul ja Esther kertovat menneisyydestään. Tulevaisuus on epävarma eikä sillä ole vielä tarinaa. Heidän menneisyyksissään tarinoita on enemmän kuin kahdella ihmisellä keskimäärin.

Estherin tarinat ja ajatus siitä, että niiden kaltaisia on miljoonia, saavat lukijan nöyräksi. Hirvonen ei päästä lukijaa helpolla, vaikka säästääkin hänet inhorealismilta monessa kohdassa. Enemmän hän tuntui näin tehdessään säästävän Estherin tarinan Bessyä, kun vältti hänen nöyryyttämistään uudestaan kertomalla yksityiskohtaisesti rikoksista, joiden kohteeksi tämä joutui.
Hirvonen onnistuu tuomaan myös hyvinvointikuilun syvyyden ja leveyden sekä järjen että tunteen ymmärrettäväksi.

Kauimpana kuolemasta on hyvin pessimistinen. Jos yksittäisen ihmisen kohdalla onkin mahdollisuus edes ajoittaiseen hyvään, mahdollisuus on aina riippuvainen toisen yksilön avusta, jonka hän antaa joko hyvästä tahdosta tai huonon omantuntonsa takia. Systeemistä ratkaisua tai toivoa ei näy.

Journal Entry 4 by dotdot at Kauppakeskus Arabia in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, December 6, 2021

Released 1 mo ago (12/6/2021 UTC) at Kauppakeskus Arabia in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Jokaisena joulukuun päivänä ennen joulua vapautan maailmalle yhden kirjan. Näistä kirjoista muodostuu Bookcrossing-joulukalenterini . Tämä kirja on kalenterini kuudes luukku. Sen voi avata Kauppakeskus Arabiassa noin klo 12:30.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.