Raija

by Ritva Hellsten | Literature & Fiction |
ISBN: 9789527347300 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 3/1/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, March 1, 2021
Aviador, toinen painos, 2020.

"Ritva Hellsten piirtää uudessa romaanissaan tarkkanäköisen kuvan kirjailijasisarensa, tulipalossa kuolleen Raija Siekkisen viimeisistä vaiheista. Kirja kertoo kamppailusta kirjailijankutsumuksen ja arjen vaikeuksien sekä elämänhalun ja kuoleman aavistelun välillä.

Teos kuvaa, miten lahjakas ihminen pitää loppuun asti kiinni taiteestaan ja unelmistaan, joita kipeät lapsuudenkokemukset ja pettymykset ihmissuhteissa ovat koetelleet."

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, June 25, 2021
Tätä lukiessa tuli tunne, että haluan lukea Siekkisen kirjoja uudelleen. Siskon kirjoittama kirja oli hyvin samanhenkinen kuin Siekkisen novellitkin, mutta kulki siinä rajalla, ettei tuntunut liian 'kaunokirjalliselle'. Kerronta oli haastavaa, kun en Siekkisen elämänvaiheita sen tarkemmin tunne, lukiessa joutui palaamaan välillä takaisin ja tarkistelemaan, kuka tässä nyt onkaan kertojana ja keitä kuvatut ihmiset ovat. Kovin surumielisen, yksinäisen ja hauraan taiteilijan kuva tekstistä maalautuu, lukemisen jälkeen omakin tunnetila jäi surulliseksi.

Matkustan ympäri maailmaa -haasteessa sijoitan tämän maahan Kreikka, jonne tehtyjä lomamatkoja kirjassa muistellaan. Myös Italia, Venäjä, Saksa ja Espanja mainitaan, tapahtumat toki ensisijaisesti Suomessa. Olen käynyt Kreikassa useammankin kerran, mutta olen lomaillut vain saarilla, Ateenassa en ole käynyt.

Journal Entry 3 by winglukutuoliwing at WishList RABCK, By Mail/Post/Courier -- Controlled Releases on Wednesday, July 21, 2021

Released 1 yr ago (7/22/2021 UTC) at WishList RABCK, By Mail/Post/Courier -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

En pääse loppuviikon BC-tapaamiseen, joten jätin tämän Outa1977:n toivelistalta löytyneen kirjan ystävälliselle Pamina-kuriirille yhdessä parin muun kirjan kanssa.

Journal Entry 4 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, July 23, 2021
Kiitos lukutuolille toiveeni täyttämisestä! Kiinnostuin tästä, kun luin Haahtelan Katoamispisteen, jossa Raija Siekkisellä on keskeinen osa tarinassa. Mikä oudointa, en ole Raija Siekkisen tuotantoa lukenut vielä yhtään!

Journal Entry 5 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, July 6, 2022
Tartuin tähän kirjaan nyt, koska Raija Siekkinen on bc-foorumin kuukauden kirjailija. En edelleenkään ole lukenut hänen tuotantoaan, mutta aion lukea haasteeseen Häiriö maisemassa. Samaten luen uudelleen Haahtelan Katoamispisteen, koska epäilemättä saavani siitä nyt enemmän irti kuin ensimmäisellä lukukerralla.

Oli yllättävää, miten tämä kirja tempaisi minut mukaansa. Onneksi olen lomalla, sillä luin kirjan eilen melkein loppuun. Sitten oli jätettävä loput aamuksi kun silmät eivät pysyneet enää auki.
Minua ei häirinnyt, että teos oli osittain fiktiivinen koska jollain tavalla minusta tuntui, että Ritva on päässyt ns. sisarensa pään sisään tai ainakin saanut tekstin elämään niin, että suurimman osan voisi kuvitella olevan totta.
Kirja innoittaa tutustumaan Siekkisen tuotantoon ja jäin miettimään, millainen ihminen hän lopulta olikaan. Löysin tästä kirjasta paljon yhtymäkohtia omaan elämään, tapaani ajatella.
Nautin niistä kuvauksista, jossa ollaan mökillä.
Unelmani olisi viettää kesät mökillä, veden äärellä.
Voin suositella lämpimästi kirjaa, vaikkei Siekkisen tuotanto tuttua olisikaan.

Journal Entry 6 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, July 19, 2022

Released 8 mos ago (7/19/2022 UTC) at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja löytyi toivelistaltasi, joten ilomielin laitan eteenpäin. :)
Lukuiloa!


Lue ja vapauta - BookCrossing.com


Journal Entry 7 by wingruzenawing at Mäntyharju, Etelä-Savo / Södra Savolax Finland on Friday, July 22, 2022
Kiitos perehtymisestä erityisselektiiviseen toivelistaani! Lukuilo on ihan taattu.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.