Bara ett barn

by Malin Persson Giolito | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingelis-fromSwedenwing of Stenstorp, Västergötland Sweden on 12/6/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingelis-fromSwedenwing from Stenstorp, Västergötland Sweden on Sunday, December 6, 2020
Alex Andersson är en märklig unge. Han hamnar ideligen i nya slagsmål, har svårt att koncentrera sig i skolan och sitter och somnar på lektionerna. Han pratar knappt och säger han något så svär han bara. Men en dag upptäcker hans lärare något som får henne att slå larm. Hon tror att hon har förstått varför Alex har problem. Misstankarna tas på största allvar. Alex tvångsomhändertas av socialen och polisen inleder en brottsutredning för att ta reda på vem det är som har behandlat Alex så illa. Sophia Weber, delägare på en liten advokatbyrå i Gamla stan, utses till Alex advokat. Advokat Sophia Weber får aldrig företräda några massmördare, bankdirektörer eller våldtäktsmän med ordnade familjeförhållanden och bättre ekonomi än hon själv. Hon har väntat många år på den kallblodiga brottsling som hon tycker att hon förtjänar. Hennes senaste klient Alex Andersson, sju år gammal, väger inte ens trettio kilo. Han kan vare sig åtalas eller straffas, kan inte klockan och har ingen aning om vad en advokat egentligen håller på med. Ändå är det han som ska göra Sophia Weber känd.

---

Hm, jag vet inte vad jag tycker om denna bok. Jag är glad att jag läst den. Jag tycker det är kul med de tydliga kopplingarna till Leif GW Persson i beskrivningen av vissa karaktärer eftersom det är författarens pappa. Den får en sjua ändå och jag kanske ska läsa något mer av samma författare för att avgöra om jag gillar hennes stil. Sen har jag mycket tankar om formen och stilen i berättandet men vill inte förstöra eller spoila för kommande läsare.

Skickar den till Haugtussa som valt den i leken där man bara får läsa första sidan och utifrån det bestämma om man vill läsa boken.

Journal Entry 2 by wingHaugtussawing at Stavanger, Rogaland fylke Norway on Tuesday, December 15, 2020
Denne hadde jeg helt glemt! Takk skal du ha.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.