Hyvien ihmisten hotelli

by Elizabeth Taylor | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by kirjakko of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 10/18/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by kirjakko from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, October 18, 2020
Lontoolaiset hotellit ovat tulleet tutuiksi, joten kokeillaan tätä Kampin kierrätyshyllystä löytynyttä kirjaa. Kirjoittaja ei ole ¨se¨Lissu Taylor...

Journal Entry 2 by kirjakko at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, August 14, 2022
Luin alkua, mutta jo nyt päiväni kuluvat helposti ohi ilman että mitään tapahtuu, joten ehkä en lue aiheesta erikseen kirjaa...
Hampstead mainittu; minulla on sieltä hyviä muistoja - ja hieman haikeita. Kaunis kylä, kuten monet Lontoon kaupunginosat alunperin olivat.
Tiedän kirjalle jo seuraavan lukijan.

Journal Entry 3 by kirjakko at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Friday, August 26, 2022

Released 5 mos ago (8/26/2022 UTC) at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hyvää syntymäpäivää toivelistakirjan parissa!

Journal Entry 4 by halonhakkaaja at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Sunday, September 18, 2022
Harvinaista herkkua tämä Elizabeth Taylor. Kiitos kovasti!!!

Journal Entry 5 by halonhakkaaja at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Tuesday, November 15, 2022
Tämähän oli paikoin suorastaan veijariromaani :) Pääveijarin puuhia tosin hankaloitti se, että hän oli perusrehellinen ihminen, eikä se veijaritoiminta niin helppoa ollutkaan kun sen aloittaa vanhemmalla iällä. Apuveijari ei myöskään ollut niin tottunut veijaripuuhiin, joten vähän kompastellen tämä parivaljakko eteni, mutta sitä mainiompaa heidän touhujaan oli seurata :) Kovasti odotti, että mitä eri vaihtoehdoista lopussa tuleekaan tapahtumaan, mutta se oli ikävä kyllä pettymys monelle, myös minulle lukijana.

Takakannessa sanotaan kirjasta näin:
"Laura Palfrey on elänyt suuren osan elämästään miehensä kanssa ulkomailla. Kotimaahan palattuaan ja leskeksi jäätyään hän asettuu pieneen lontoolaishotelliin, jossa asuu muitakin hänen ikäisiään ihmisiä. Kaikki he viettävät elämänsä iltaa, yrittäen saada aikansa kulumaan päivä kerrallaan, menneitä muistellen, vieraita odottaen, milloin hiukan ikävystyneinä, milloin rattoisasti seurustellen. Laura on pelännyt yksinäisyyttä, mutta nyt hän saa uusia ystäviä ja päivät kuluvat joutuisammin kuin hän oli osannut aavistakaan - varsinkin sitten kun hän tutustuu Ludoon, nuoreen kirjailijanalkuun. Lauran kautta kirjailija avaa eteemme vanhenevien ihmisten elämänpiirin, jota hän kuvaa lämminhenkisesti eläytyen, tarkkasilmäisesti ja sävykkäästi."

"Eläytyen, tarkkasilmäisesti ja sävykkäästi", niistä olen samaa mieltä, mutta lämminhenkisen sijaan oma määritelmäni olisi ennemminkin "ironinen" tai "ilkikurinen". Ilkikurisuus kohdistuu kaikkiin henkilöihin, myös taustalla ajoittain vilahtelevaan hotellin johtajaa, joka on väsynyt hotellissa asuviin vanhuksiin ja unelmoi kongressihotellista, jossa asuisi juomahaluisia liikemiehiä ja jossa järjestettäisiin kokouksia ja kongresseja loisteliaasti nimetyissä kokoustiloissa.

Pidin sekä tarinasta, kirjoitustyylistä, että pienistä hauskoista yksityiskohdista, kuten:
- Taas on yksi sunnuntai miltei mennyt, rouva Post sanoi nopeasti jotta pieni pieraisu ei kuuluisi. Hänellä oli mielenlujuutta.

Vuonna 1971 alkukielellä ilmestyneessä teoksessa (Mrs Palfrey at the Claremont) pohditaan myös kirjojen tulevaisuutta. Majurin mielestä viiden vuoden päästä kukaan ei lue enää kirjoja; "Tulevaisuudessa ei ole muuta kuin telkkari - visuaalisia välineitä". Jaa-a, mitenkähän viiden vuoden päästä tästä eteenpäin. Ylipäätään "kirjojen lukeminen" -käsitteenä voidaan jo tulkita eri lailla. Toisaalta äänikirjan kuuntelu on kirjan lukemista, toisaalta taas ei. Ylipäätään kirjojen tulevaisuus näyttää mielestäni hyvältä, jos ei ajatella kirjoja vain paperille painettuina kirjoina, vaikka liikkuvan kuvan katselu lisääntyy sekin.

Journal Entry 6 by halonhakkaaja at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Saturday, December 3, 2022

Released 2 mos ago (12/3/2022 UTC) at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja löysi tänään uuden lukijan Kuopion tapaamisessa. Hyviä lukuhetkiä!

Journal Entry 7 by sumako at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Saturday, December 3, 2022
Etulieve sai nappamaan

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.