Colorado Avenue

by Lars Sund | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingBAMPwing of Linköping, Östergötland Sweden on 11/13/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingBAMPwing from Linköping, Östergötland Sweden on Friday, November 13, 2020
Dollar-Hanna hade ett särskilt förhållande till dynamit.
Lukten av sprängd dynamit var för henneoupplösligen förknippad medkärlek och sorg. Från det att hon återvände hem till Finlandoch ända till sin död många är senare skulle hon förmå återkalla denna lukt så tydligt att hon faktiskt kunde känna den sticka i näsan - en frän blandning av svavel, upphettad metall och ozon.
Luktförnimmelsen frammanade i sin tur bilden av en karl, som långsamt kommer vandrande längs en dammig gata, bärande på ett par sadelväskor och ett winchestergevär och med hatten neddragen i pannan; i fonden tornar berg upp sig, deras spetsiga, snöklädda toppar skimrar som stora glasskärvor mot den djupblåa himlen.

Mannen som kommer vandrande är berättarens morfars far, och staden är Telluride, Colorado. Hanna betraktar honom från ett fönster i sitt boardinghus. Året är 1897.
Det är den vackraste karl hon någonsin sett.
Och liksom Hanna kommer han från den Österbottniska skärgården. Och småningom tar oss denna berättelse med tillbaka till Finland, efter emigrantåren i Amerika kring sekelskiftet. Som en gobeläng vecklas det österbottniska skärgårdssamhället ut för läsarens ögon. Mot slutet av romanen träder Hannas son Otto i förgrunden - den legendariske Kanisterkungen som med sin före detta torpedjägare Hirundo uppenbarar sig ur mörker och dis i Norra Kvarkens farvatten för att försvinna igen.
(Baksidestext)

Journal Entry 2 by wingBAMPwing at Linköping, Östergötland Sweden on Wednesday, January 6, 2021
Läst

Journal Entry 3 by wingBAMPwing at Någonstans i Sturefors in Sturefors, Östergötland Sweden on Saturday, June 10, 2023

Released 3 mos ago (6/10/2023 UTC) at Någonstans i Sturefors in Sturefors, Östergötland Sweden

WILD RELEASE NOTES:

Till dig som hittar boken säger jag: "Tack för att du tog hand om boken. Skriv gärna en kommentar JE (Journal Entry).Du kan vara anonym om du vill eller bli medlem (Join).Det är gratis. Din e-mail lämnas aldrig ut. Du får inte spam. Du hittar många bokintresserade och det finns forum, både skandinaviska och internationella att prata på. Om du undrar över något så skicka gärna ett PM (personal message) till mig, BAMP, och fråga.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.