Perintötekijät

by Vigdis Hjorth | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingAnnimanniwing of Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on 5/21/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingAnnimanniwing from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, May 21, 2020
S&S:

"Perintöriita avaa syvät haavat
Kukaan teistä ei ole missään vaiheessa kysynyt minulta tarinaani, ja se on ollut ja on edelleen minulle suuri suru, kirjoittaa vanhin tytär Bergljot sähköpostitse siskoilleen keskellä kiivasta riitaa kahdesta perintömökistä meren rannalla. Kirjan kertoja, vanhin tytär, on katkaissut välinsä lapsuuden perheeseen. Hän on käynyt terapiassa, psykoanalyysissä. Hänelle on valjennut, mitä lapsena tapahtui. Hän ei odota perintöä, mutta kun veli kimmastuu epäoikeudenmukaisesta ennakkoperinnöstä, Bergljot ajautuu mukaan perhettä repivän kiistaan. Vähitellen lukijan eteen avautuvassa perhedraamassa käsitellään syvällisellä herkkyydellä syyllisyyttä ja oikeudenmukaisuutta, kertomisen ja kuulluksi tulemisen tarvetta sekä sitä, mistä olemme valmiita luopumaan pitääksemme kulissit pystyssä.

Vigdis Hjorth on norjalainen kirjailija ja kriitikko. Raivoisan rehellinen Perintötekijät on herättänyt Norjassa paljon keskustelua romaanista totuudenkerronnan välineenä. Kirja on ollut arvostelu- ja myyntimenestys ja saanut muun muassa arvostetun Kritikerprisetin. Se oli myös Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintoehdokas."

Journal Entry 2 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, January 13, 2021
Huh, hurjan hieno, upeasti kirjoitettu ja taitavasti suomennettu (Katriina Huttunen). Hjorth käyttää kiinnostavasti toistoa kuvaamaan ahdistuneen mielen ajatuksenkulkua, ja muutenkin tässä on sellaista kiihkeyttä, että lukiessa välillä ihan syke nousi. Todella tärkeä tarina nähdyksi ja kuulluksi tulemisen merkityksestä. En jaksanut kamalasti pohtia yhtymäkohtia todellisuuteen, vaikka tämähän herätti Norjassa valtavan debatin ja synnytti "vastakirjankin". Olin vain ihan vau.

Pidin myös kirjan kannesta valtavasti.

Jännä kuulla, mitä seuraava lukija tästä pitää. :)

Journal Entry 3 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, January 23, 2021

Released 1 yr ago (1/23/2021 UTC) at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hippaterveisiä ja hyviä lukuhetkiä!

Journal Entry 4 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, January 26, 2021
Toivekirja saapui tänään - ja toinenkin :) Suurkiitos. Tässä kirjassa on ihana, yksinkertaisuudessaan lukemiseen houkutteleva kansi!

Journal Entry 5 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, January 3, 2022
Kylläpä tämä kirja jättikin minut ristiriitaisten tunteiden valtaan. Armoton, kiihkeä, rehellinen ja suorastaan raivoisa teksti teki vaikutuksen, mutta kehämäisesti toistuvat epäoikeudenmukaisuuden ja kuulluksi tulemattomuuden kuvaukset myös alkoivat ärsyttää, aloin odottaa, että päähenkilö voisi lopulta päästää irti, jatkaa elämäänsä traumaattisista kokemuksistaan huolimatta. On helppo ymmärtää, miksi kirja on herättänyt keskustelua fiktion ja autofiktion rajoista kotimaassaan Norjassa, sillä vaikka kirjoittajan perheestä en tiedä mitään, tällainen tapa tuoda ilmeisen omaelämänkerrallisia aineksia julkisuuteen, herätti voimakkaita tunteita itsessänikin. Kirjasta löytää samastumispintaa sellainenkin lukija, jolla ei ole hyväksikäyttökokemuksia, sillä kysymykset kuten "Tulenko vanhempieni näkemäksi ja hyväksymäksi?" ja "Olenko vanhemmilleni yhtä tärkeä kuin sisarukseni?" koskettavat meitä lähes kaikkia.

Matkustan ympäri maailmaa -haasteeseen löysin kirjasta Slovakian, jossa en ole aiemmin käynyt, mutta jossa käymistä vastaan minulla ei ole mitään. Ei ihan ykköskohteitani kuitenkaan, jos pandemian jälkeen vielä innostuu matkailemaan.

Journal Entry 6 by winglukutuoliwing at Wishlist Tag Game, By Mail/Post/Courier -- Controlled Releases on Sunday, January 23, 2022

Released 4 mos ago (1/23/2022 UTC) at Wishlist Tag Game, By Mail/Post/Courier -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Löytyi myrtilluksen toivelistalta ja matkustaa postikyydillä toivojalleen. Mielenkiintoisia lukuhetkiä!

Journal Entry 7 by wingmyrtilluswing at Pori, Satakunta Finland on Wednesday, January 26, 2022
Kiitos toivelistakirjasta! Vaikuttaa mielenkiintoiselta.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.