Att titta ut genom fönstret

by Orhan Pamuk | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingDeepswampwing of Björkhagen, Stockholm Sweden on 12/17/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingDeepswampwing from Björkhagen, Stockholm Sweden on Thursday, December 17, 2020
Istanbul i slutet av 1950-talet. Teven har ännu inte kommit till Turkiet och Ali ägnar mycket av sin tid åt att iaktta livet som pågår utanför fönstret. Där finns slaktaren Karabet, portvakten Hazim och Alaaddins diversebutik. Men det som Ali är allra mest uppfylld av är att spela om idolbilder med sin bror Cevat. Så en dag kommer Ali hem tidigare från skolan bara för att upptäcka sin far som i hemlighet packar sin resväska, och med ett barns oskyldighet lovar han att inte berätta om det för någon…

Att titta ut genom fönstret är en svindlande berättelse om en förödande familjetragedi som tar plats mitt mellan vardagsbestyr och släktmiddagar. Det är en historia om livets plötsliga avsked och de ärr de lämnar efter sig.

Den turkiska författaren Orhan Pamuk tilldelades Nobelpriset 2006 för att han ”på spaning efter sin hemstads melankoliska själ har funnit nya sinnebilder för kulturernas strid och sammanflätning”, en motivering som reflekteras i Att titta ut genom fönstret. Den självbiografiska berättelsen är hämtad ur essäsamlingen Andra färger som utkom på svenska 2010.

“Kom”, sa hon utan att ta blicken från fönstret. Jag ställde mig i tomrummet mellan min mor och fönstret, som om det vore gjort för mig. Jag lutade mig mot henne och tittade liksom hon ut mot torget. Mor lade sin hand på mitt huvud och smekte långsamt mitt hår.
“Du såg väl att pappa kom hem idag?” viskade hon.

Journal Entry 2 by wingDeepswampwing at Oskarshamn, Småland Sweden on Monday, December 21, 2020

Released 1 yr ago (12/21/2020 UTC) at Oskarshamn, Småland Sweden

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Gott Nytt År!

Journal Entry 3 by Mariabokmal at Malmö, Skåne Sweden on Sunday, December 27, 2020
Tack för julklappen, får bo i Nobel-hyllan!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.