IJsprinses

by Camilla Läckberg | Mystery & Thrillers | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Zazoetje of De Bilt, Utrecht Netherlands on 3/22/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Zazoetje from De Bilt, Utrecht Netherlands on Sunday, March 22, 2020
Dwarsligger.

Als Alexandra met opengesneden polsen in een badkuip wordt aangetroffen, lijkt haar dood een uitgemaakte zaak: zelfmoord. Maar wanneer sporen van sterke slaapmiddelen in haar bloed worden gevonden, gaan politieman Patrik Hedström en schrijfster Erica Falck op onderzoek uit. Als later ook een vriend van Alexandra overlijdt, ontdekken zij dat beide sterfgevallen hun oorsprong in het verre verleden hebben.
IJsprinses speelt zich af in de geboorteplaats van de schrijfster: Fjällbacka, aan de Zweedse westkust. Achter de ogenschijnlijke fraaie façade van een kleine gemeenschap gaat een aantal moorden schuil. Camilla Läckberg schildert een portret van een gesloten samenleving waar iedereen alles van elkaar weet en waar uiterlijke schijn van groot belang is. Iets wat onder bepaalde omstandigheden fataal kan zijn...

Meegenomen uit Boekenhuisje Waarlerweg Vorden, waar ik zelf boeken achter liet.

Journal Entry 2 by Zazoetje at De Bilt, Utrecht Netherlands on Wednesday, October 6, 2021
Recensie chicklit.nl:
"IJsprinses heeft een prettige balans tussen spanning en rust. Het boek weet de interesse al direct te wekken met een stukje cursief dat is geschreven vanuit het perspectief van iemand van wie je vrijwel direct vermoed dat diegene meer weet. Deze stukjes vindt je vaker in het boek terug en ze voegen spanning toe. Ook enkele personages die je niet direct kan plaatsen en de vele onbeantwoorde vragen helpen met de fijne spanningsboog. Regelmatig leert een personage iets nieuws, maar moet de lezer nog een paar bladzijdes geduld hebben voordat die er achter komt wat dat precies is. Dit houdt je aan het lezen en maakt dat IJsprinses moeilijk weg te leggen is.

Op den duur begin je een vermoeden te krijgen hoe bepaalde dingen in elkaar zitten, maar nergens wordt het verhaal voorspelbaar. Dat komt doordat er ruim genoeg te raden overblijft en het plot daardoor ook een verassing blijft. In een klein dorp waarin iedereen alles van elkaar weet en het belangrijk is om de schijn op te houden en te zwijgen, kunnen er namelijk genoeg geheimen onder het oppervlak schuilen… De motieven van de personages zijn overtuigend en het plot zit erg goed in elkaar. Het boek weet dan ook tot op het einde te boeien.

Al met al heeft Camilla Läckberg met IJsprinses een heerlijk boek neergepend. De fijne schrijfstijl met de subtiele humor, de goed geschreven spanningsboog en het sterke plot weten te overtuigen."

Deze recensie heb ik geleend van de site, omdat het precies ook mijn gevoel over dit boek weergeeft. Met veel plezier gelezen en wat mij betreft met recht een literaire thriller te noemen.


Journal Entry 3 by Zazoetje at Book Ring, A Bookring -- Controlled Releases on Saturday, July 30, 2022

Released 8 mos ago (8/3/2022 UTC) at Book Ring, A Bookring -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Dit boek gaat in de dwarsliggerdoos naar Enitnaj.

Ik hoop dat er wat leuks voor je tussen zit.
Veel plezier met kiezen, lezen en doorsturen.

Journal Entry 4 by wingrodespringbalwing at Roosdaal, Vlaams-Brabant / Brabant Flamant Belgium on Monday, August 22, 2022
Dankjewel, de dwarsliggerring is thuis :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.