Blauw voor Leonore

by Linda van Mieghem | Teens | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingcreativeChaoswing of Alfabetstad, Groningen Netherlands on 7/6/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingcreativeChaoswing from Alfabetstad, Groningen Netherlands on Saturday, July 6, 2019
Hallo vinder van dit boek!

Wat leuk dat je een kijkje op deze website neemt! Enne...nu dan?

Het zou leuk zijn als:
- je een berichtje achterlaat op de site dat je het boek hebt gevonden, en waar. Dat kan anoniem maar als je lid wordt, kun je de verdere reis van het boek ook gaan volgen en dat is errug leuk.
- daarna zou je het kunnen gaan lezen...
- na lezing eventueel nog iets schrijven over wat je van dit boek vond (en dat hoeft helemaal niet ingewikkeld of wetenschappelijk verantwoord te zijn hoor...)
- en dan: mag het boek de wijde wereld weer in...denk aan: een bushalte, wachtkamer, supermarkt, maar ook een vakantiehuisje, vriendin, buurvrouw...eventueel kun je het in een diepvrieszakje verpakken om het tegen weer en wind te beschermen

trouwens: als je het een heel fijn boek vond, mag het ook bij jou blijven. Het gaat erom dat er iemand blij wordt van dit boek!

een fijne dag nog!

Creative Chaos

IN ENGLISH:

If you have found this book, congratulations! You have gained a book AND made my day by coming to the site and checking out what it's all about.

Please journal the book, so I will know that you found it. You can do this anonymously, or you can sign up (for free) here at bookcrossing.com. That way you will also be able to see where the book travels after you release it. If you do decide to sign up, it would be great if you mention me (Tizzalicious) as a referral. Thank you!

You are of course welcome to keep the book you found, but it would be even better if you read it and then pass it on to someone else, or leave it somewhere, so it can continue on its travels. Either way, enjoy the book!


Journal Entry 2 by wingcreativeChaoswing at Groningen, Groningen Netherlands on Saturday, July 6, 2019
>gekocht voor 0,50 bij een kringloop in Broek op Langedijk NH<
Samenvatting
Esmeralda's leven wordt volledig overhoopgehaald als haar jongere zus Leonore met een rubberbootje op zee verdwijnt. Was het haar schuld? Had ze bij Leonore moeten blijven? Het zijn vragen die haar niet loslaten. Ook haar ouders zijn kapot van verdriet. Vooral haar moeder geeft Esmeralda het gevoel dat ze niet meer bestaat. Haar moeder vlucht in pianospel, soms triest, soms furieus. Alex, een vriend, geeft haar een blauw boekje waarin ze haar verdriet kan stoppen. Esmeralda creëert een nieuwe Leonore, een zeemeermin. Ze schrijft brieven en elke brief begint met een zeewoord, tot alle woorden op zijn.
Een gevoelig en aangrijpend verhaal over verlies, schuldgevoelens en toch doorgaan.
Recensie(s)
De 11-jarige Esmeralda voelt zich schuldig over de dood van haar jongere zus Leonore, omdat ze niet heeft voorkomen dat Leonore de zee opdreef in een rubberbootje. Ook heeft Esmeralda er veel moeite mee om te aanvaarden dat haar zusje dood is. Daarom stelt ze zich Leonore voor als een zeemeermin aan wie ze vervolgens brieven schrijft. Voor Julie, de vrouw met wie Esmeralda schelpen zoekt, verzint ze weer een andere Leonore. Omdat Esmeralda met haar gevoelens niet bij haar intens verdrietige moeder terecht kan, loopt ze uiteindelijk weg van huis. Een mooi, soms wat filosofisch verhaal over rouwen en afscheid nemen. In korte, vlot leesbare hoofdstukken, waarin de brieven aan Leonore schuingedrukt zijn, worden het schuldgevoel, het verdriet, de boosheid en de eenzaamheid van Esmeralda geloofwaardig beschreven. Vriend Alex, van wie Esmeralda het blauwe boekje krijgt waarin ze de brieven schrijft, is wel wat wijs voor zijn leeftijd. Mooi weergegeven is de sfeer in het kustdorp, aan het strand en bij Esmeralda thuis. Het verhaal is niet te zwaar voor de doelgroep en eindigt hoopvol. Vanaf ca. 10 jaar.

M.C. Wijnbergen-van Mill

Released 2 mos ago (7/27/2022 UTC) at Buurtbieb Buiten Gewoon, Savornin Lohmanlaan 71 in Groningen, Groningen Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Nieuw in mijn boekenhuisje...neem jij dit boek mee op reis?!

Journal Entry 4 by wingcreativeChaoswing at Colijnlaan in Groningen, Groningen Netherlands on Monday, August 15, 2022

Released 1 mo ago (8/15/2022 UTC) at Colijnlaan in Groningen, Groningen Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Het is ontzettend warm, dus een perfecte tijd om te lezen....dit boek verhuist naar de minibieb aan de Colijnlaan!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.