De reis van Hector, of De zoektocht naar het geluk

by François Lelord | Other |
ISBN: 9076341575 Global Overview for this book
Registered by wingcreativeChaoswing of Alfabetstad, Groningen Netherlands on 2/19/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingcreativeChaoswing from Alfabetstad, Groningen Netherlands on Sunday, February 19, 2017
Hallo vinder van dit boek!

Wat leuk dat je een kijkje op deze website neemt! Enne...nu dan?

Het zou leuk zijn als:
- je een berichtje achterlaat op de site dat je het boek hebt gevonden, en waar. Dat kan anoniem maar als je lid wordt, kun je de verdere reis van het boek ook gaan volgen en dat is errug leuk.
- daarna zou je het kunnen gaan lezen...
- na lezing eventueel nog iets schrijven over wat je van dit boek vond (en dat hoeft helemaal niet ingewikkeld of wetenschappelijk verantwoord te zijn hoor...)
- en dan: mag het boek de wijde wereld weer in...denk aan: een bushalte, wachtkamer, supermarkt, maar ook een vakantiehuisje, vriendin, buurvrouw...eventueel kun je het in een diepvrieszakje verpakken om het tegen weer en wind te beschermen

trouwens: als je het een heel fijn boek vond, mag het ook bij jou blijven. Het gaat erom dat er iemand blij wordt van dit boek!

een fijne dag nog!

Creative Chaos


Journal Entry 2 by wingcreativeChaoswing at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands on Sunday, February 19, 2017
Samenvatting
Waarom zijn de meeste mensen ontevreden, terwijl ze alles hebben om gelukkig te zijn? Waarom is het gras altijd groener aan de andere kant van de heuvel? Hector, een jonge psychiater, besluit op zoek te gaan naar de essentie van het geluk. Op zijn queeste doet hij drie verschillende continenten aan, waar hij wonderlijke avonturen beleeft. In Azië wordt Hector verliefd op een knappe Chinese, in Afrika ziet hij de dood voor ogen en in de Verenigde Staten onderneemt hij een vergeefse poging om geluksgevoelens te meten. Zijn reis leert hem onder meer dat het geluk voor het grijpen ligt, op voorwaarde dat je het niet krampachtig najaagt.
De reis van Hector is een filosofisch sprookje voor volwassenen en een initiatieroman in één.
Een zoektocht naar geluk, in de traditie van De stelling van de papegaai en De reis van Theo.
Recensie(s)
Fictiedebuut van de Franse psychiater Lelord, die eerder over stress en zelfrespect schreef en onlangs 'De kracht van emoties'* publiceerde. 'De reis van Hector' is (autobiografische) fictie en kan een filosofisch sprookje genoemd worden. Hector, een jonge psychiater, ziet in zijn praktijk veel patienten die niet gelukkig zijn terwijl ze daar eigenlijk geen redenen toe hebben. Hoe rijker de mensen, des te ontevredener ze zijn bovendien. Daarom besluit hij een studiereis te maken met als centrale vraag: wat maakt mensen gelukkig. Hij bezoekt achtereenvolgens China, Afrika en de Verenigde Staten. Daar observeert en ondervraagt hij allerlei mensen en beziet de wereld met de verwonderde blik van een kind. Het resultaat van Hectors studie is een twintigtal lessen die mensen gelukkig kunnen maken. Ook hijzelf ontdekt door deze innerlijke reis zijn geluk. Enig minpuntje zijn de (ver)taalfouten. Een komisch hedendaags moralistisch sprookje in toegankelijk en direct taalgebruik. Gebonden; normale druk.

Annemiek Buijs

Mijn mening:
Dit boek is aardig van opzet maar nogal kinderachtig van toon. Jammer want het had nog veel leuker kunnen zijn!

Released 1 yr ago (11/24/2021 UTC) at Buurtbieb Buiten Gewoon, Savornin Lohmanlaan 71 in Groningen, Groningen Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

onlangs in het boekenhuisje gezet

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.