Tappajafarkut ja muita vastuuttomia vaatteita

by Outi Moilala | Nonfiction | This book has not been rated.
ISBN: 9789522642554 Global Overview for this book
Registered by sumako of Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on 9/26/2015
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by sumako from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Saturday, September 26, 2015
Pehmeäkantinen kirjastopoisto. - Into & Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK 2013. - 215 sivua. - Osia tekstistä ilmestynyt aiemmin Työmaana maailma -lehdessä.

www.intokustannus.fi (12.4.2014):

Lapset ja aikuiset hiekkapuhaltavat farkkuja käsipelillä kuluneen näköisiksi. Monet lapsista eivät koskaan täytä kolmeakymmentä. He puhaltavat hiekkaa putkesta kovalla paineella, eivätkä yleensä käytä kunnollisia hengityssuojaimia. Pölylle altistuminen aiheuttaa jopa viikkojen, joskus vuosien, kuluessa kivipölykeuhkon eli silikoosin. Siihen ei ole parantavaa hoitoa. Silikoosin oireet alkavat usein vasta, kun mitään ei enää ole tehtävissä. Perässä tulevat muut hengityselinsairaudet, tuberkuloosi ja keuhkosyöpä, ja taudit vievät yleensä hautaan.

Turkissa kiellettiin manuaalinen hiekkapuhallus, mutta sitä käytetään vielä, samoin Kiinassa ja Bangladeshissa. Todennäköisesti myös Meksikossa, Kambodzhassa, Pakistanissa, Intiassa, Indonesiassa, Egyptissä, Jordaniassa ja Syyriassa. Bangladeshilaiset hiekkapuhaltajat tunnistivat heille näytetyt brändit: H&M, Levi’s, C&A, D&G, Esprit, Lee, Zara ja Diesel. Varmaa on ainoastaan se, että vain kuluttamattomat farkut on tehty ilman hiekkapuhallusta.

Suomalaisten vaatteet teetetään yleensä alihankintana Aasiassa, varsinkin Kiinassa. Tappajafarkut valottaa vaatetuotantoa ja keskittyy ompeluun. Kirja perkaa tunnetuimmat kotimaiset ja ulkomaiset brändit.

Kirja antaa tarvittavat tiedot myös käytössä olevista tarkastusjärjestelmistä. Kirja on must read vastuullisille kuluttajille ja muille vaatteidensa alkuperästä ja tuotanto-olosuhteista kiinnostuneille.

Journal Entry 2 by sumako at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Tuesday, October 13, 2015

Released 7 yrs ago (10/14/2015 UTC) at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Postitan keskiviikkona tai torstaina.
Kaverihippakirja matkaan. Valaisevia lukuhetkiä!

Journal Entry 3 by tuittupeppi at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Friday, October 16, 2015
Voi mikä yllätys, KIITOS! Ja miten mielenkiintoiselta vaikuttava kirja!! Taitaa kiilata lukupinossa kyllä ohi yhden keskeneräisen...

Kiitos todella paljon, hyvä että olen tajunnut lisätä tämän toivelistalleni :)

Journal Entry 4 by tuittupeppi at Järvenpään kirjasto in Järvenpää, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, January 17, 2023

Released 4 mos ago (1/17/2023 UTC) at Järvenpään kirjasto in Järvenpää, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirjanmerkki löytyi tämän kirjan välistä eli olen tätä aikoinaan lukenut, mutta journalia varten ei siitä kommentoitavaa kyllä muistu mieleen. Vuosia ollut hyllyssäni (anteeksi siitä), nyt lähtee (villiin) vapautukseen toivottavasti jollekin seuraavalle kiinnostuneelle luettavaksi (toisaalta mielestäni aihe toki koskettaa meitä kaikkia). Kirjaston kirjanvaihtohyllyyn tarjolle, siis.
bcbc

KIRJAN LÖYTÄJÄLLE


Kiitos, että otit tämän kirjan mukaasi! Ilahdutathan kirjan aiempia lukijoita tekemällä tähän merkinnän, jossa kerrot kirjan löytymisestä.

Mikäli luet kirjan, voit halutessasi tehdä uuden merkinnän ja kertoa, mitä pidit lukemastasi. Jatkossa voit pitää kirjan itselläsi tai antaa sen jatkaa matkaansa.

Jos innostuit bookcrossing-toiminnasta, käväise sivuston yläreunassa rekisteröitymässä jäseneksi. Jäsenyys on ilmaista! Jos haluat jatkossa seurata tämän kirjan kulkua, kirjaudu käyttäjätunnuksillasi sivustolle ja tee BCID-tunnuksen avulla tähän uusi merkintä.Lukuiloa!


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.