Minun kolmikieliset kaksoseni

by Wolfram Eilenberger | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: 9789522341754 Global Overview for this book
Registered by wingduffeliwing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 4/5/2015
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingduffeliwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, April 5, 2015
Yhdet vanhemmat, kaksostyttäret, kolme kieltä ja neljä maata.

Edellisessä kirjassaan Minun suomalainen vaimoni Wolfram Eilenberger tarkasteli Suomea ja suomalaisuutta. Nyt perhe on muuttanut Kanadaan, vaimo "tekee uraa" ja Eilenberger koettaa selviytyä koti-isänä. Siinä olisi saksalais-suomalaisen perheen filosofi-isälle jo ihan tarpeeksi tekemistä, mutta päivästä toiseen hänen tielleen osuu vielä lisää hankaluuksia. Miksei hän koskaan saa rehellistä vastausta kysyessään pohjoisamerikkalaisilta naapureiltaan heidän vointiaan? Miksi suomalaiset lapset kulkevat yksin mutta pohjoisamerikkalaisia lapsia saatetaan kouluun ja muutenkin paapotaan? Ja toteutuuko hänen amerikkalainen unelmansa ylipäätään koskaan?

Suomalaisen vaimon reaktiot ovat sitten asia erikseen. Vaimon suoruus ja maalaisjärkevä teeskentelemättömyys aiheuttavat pariskunnalle monenlaista kitkaa ympäristön kanssa. Miksi ihmeessä vaimon pitäisi koko ajan hymyillä teennäisesti kaikille?

Wolfram Eilenbergerin maanläheinen huumori päästää lähelle ja koukuttaa lukijan täydellä sydämellä mukaan kolmikielisen perheen kokemuksiin kahdella mantereella.


Suomentanut Anne Mäkelä
Siltala 2013
sid., 190 s.

Työpaikan kirjavaraston tyhjennyksen satoa

Journal Entry 2 by wingduffeliwing at Wishlist RABCK, A Bookcrossing member -- Controlled Releases on Sunday, April 26, 2015

Released 7 yrs ago (4/26/2015 UTC) at Wishlist RABCK, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kuriirin hellään huomaan ja sitten tuittupepille.

Journal Entry 3 by tuittupeppi at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Wednesday, April 29, 2015
Ooh mikä ihana yllätys, kiitos duffeli (ja sorry että journaloin vasta nyt, en saanut näitä pyörällä töistä kotiin -> onneksi tänään oli autopäivä, huoh) :)

Journal Entry 4 by tuittupeppi at Järvenpää, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, January 20, 2022
Ei enää oikein kolahtaneet nämä Wolframin jutut, mutta tulipahan luettua. Olisin voinut jättää keskenkin, jotenkin tuntui välillä niin jonninjoutavalta. Muistan joskus lukeneeni saman kirjailijan "Minun suomalainen vaimoni" ja ehkä jopa tykänneeni siitä silloin, mutta ajat ovat muuttuneet ja niin luultavasti minäkin. En kuitenkaan jättänyt sitten kesken eli ehkä se kuitenkin kertoo jotain. Opin kuitenkin yhden uuden ilmauksen (fata morgana) tästä kirjasta, joten ei tämä ihan turha ollut :)

*** edit *** täältähän se edellisen kirjan journalointi löytyikin: https://www.bookcrossing.com/journal/11463656/

Journal Entry 5 by tuittupeppi at Järvenpään kirjasto in Järvenpää, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, January 20, 2022

Released 3 mos ago (1/26/2022 UTC) at Järvenpään kirjasto in Järvenpää, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirjanvaihtohyllyyn seuraavalle lukijalle tarjolle :)
bcbc

KIRJAN LÖYTÄJÄLLE


Kiitos, että otit tämän kirjan mukaasi! Ilahdutathan kirjan aiempia lukijoita tekemällä tähän merkinnän, jossa kerrot kirjan löytymisestä.

Mikäli luet kirjan, voit halutessasi tehdä uuden merkinnän ja kertoa, mitä pidit lukemastasi. Jatkossa voit pitää kirjan itselläsi tai antaa sen jatkaa matkaansa.

Jos innostuit bookcrossing-toiminnasta, käväise sivuston yläreunassa rekisteröitymässä jäseneksi. Jäsenyys on ilmaista! Jos haluat jatkossa seurata tämän kirjan kulkua, kirjaudu käyttäjätunnuksillasi sivustolle ja tee BCID-tunnuksen avulla tähän uusi merkintä.Lukuiloa!


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.