Mistä puhun kun puhun juoksemisesta

by Haruki Murakami | Biographies & Memoirs |
ISBN: 9789513165413 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 1/31/2015
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
6 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, January 31, 2015
Takakansi:

"Puhutteleva ja hauska kirja kuljettaa lukijan Murakamin mukana yksinäisiltä lenkeiltä kilpailujen tungokseen, kärsimyksestä hurmokseen."

En ole lainkaan juoksijaihminen, mutta luin tämän taannoin englanninkielisenä versiona ja pidin lukemastani. Rekisteröity bookcrossingin kautta vapautettavaksi.

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at by Post, A RABCK -- Controlled Releases on Sunday, March 8, 2015

Released 8 yrs ago (3/9/2015 UTC) at by Post, A RABCK -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja jatkaa matkaansa toivelistayllärinä. Liikunnan ja lukemisen iloa :)

Journal Entry 3 by LiskoMiettinen at Tornio, Lappi / Lappland Finland on Wednesday, March 11, 2015
Kiitoksia toooosiii paljon. Suosikki kirjailijani kirja tuli tänään yllärinä minulle. :)

Vaikka tällä koivella ei ehkä tulla koskaan juoksemaan, niin on kait tämä ihan hauska lukea. Ja ehkä jos vähän kävelemään pystys vielä sentään.

Journal Entry 4 by LiskoMiettinen at Tornio, Lappi / Lappland Finland on Thursday, October 22, 2015
Joo, luin tämän tosiaan eilen. Kirja oli mukana, kun olin antamassa sokerirasitusnäytteitä labraan. En ihan siinä ajassa kerennyt lukea, vaikka siellä kauan menikin. Jatkoin sitten illalla kotona loppuun.

Tykkäsin, vaikka tietty joissain kohdin vähän poikettiin aiheesta juokseminen ja alettiin puhua romaani kirjoittamisesta ja triathlonista yms.

Miulla taitaa sitten mennä päinvastoin, ko tykkään eniten nykyään ehkä pyöräilystä ja uimisesta ja vähiten juoksusta. Semmoinen läskipyörä olisi kanssa kiva, mutta enpä tiedä tulisiko sille käyttöä. Toki luin lehdestä, että jotkut käyttää sitä talvisin työmatkapyöräilyyn. Se olisikin kiinnostavaa. :D

Ittellä oli silloin joskus ainoa tavoite, että pystyisi juoksemaan mahdollisimman pitkään. Ei niinkään mitään aikoja tms. Mut nyt en oikein uskalla enää juosta, kun on tullut noita jalkakipuja. Varmaan parempi se harrastus unohtaa. Miulla on itteasiassa nyt paraikaa kengät mitkä ostin muka juoksuun niin pelkästään kävellessä jalassa.

Ihan hauska ja poikkeava kirja Murakamilta. Katsotaan mitä sanon seuraavasta hänen kirjastaan. Taitaa olla yksi lainastokirja ainakin luennassa. En ole toki aloittanut sitä vielä. :)


Journal Entry 5 by LiskoMiettinen at Tornio, Lappi / Lappland Finland on Thursday, November 26, 2015

Released 7 yrs ago (11/27/2015 UTC) at Tornio, Lappi / Lappland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja matkalle.

Journal Entry 6 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, December 3, 2015
Kirja odotti eteisessä tänään, kun kotiuduin iltasella. En ole oikeastaan edes harkinnut juoksemista sitten kesän 1991, jolloin olin korkeakouluharjoittelijana silloisen Vaasan lääninhallituksen oikeushallintotoimistossa ja asuin Vaasan Palosaaressa, jonka rantoja hölkkäilin kahdeksan (!) kertaa viikossa. Muistaakseni tein jotain 45 minuutin lenkkejä. No, parina viime vuotena on kertynyt muutama lisäkilo painoa, tällä vuosituhannella kaksi vakavaa, mahdollisesti juoksemisen estävää sairautta enkä muutenkaan koe juoksemista ollenkaan omakseni - ja siitä kaikesta huolimatta ilmoittauduin eilen elämäni ensimmäiseen juoksutapahtumaan :O No, Naisten Kympin olen kävellyt pari-kolme kertaa, mutta Suvi-illassa ei ole kävelyvaihtoehtoa, joten kesäkuussa on sitten ilmeisesti pistettävä tossua toisen eteen ihan tosissaan :O Sen verran tolkku sentään pelasi, että ilmoittauduin kympille, en puolikkaalle tai kokonaiselle maratonille :P Nyt tämä kirja tosiaan on tarpeen, kiitos LiskoMiettinen!!

Journal Entry 7 by wingTaryawing at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Sunday, January 30, 2022
Hippasin tällä kirjalla katikon Toivelistahipassa eli pitää ottaa kirja lukuun lähiaikoina. Nyt onkin kesken vain Torstain murhakerho -sarjan kakkonen ja A Coffeehouse Mystery -sarjan kolmonen, harvinaisen vähän kirjoja siis.

Sen verran kauan kirja on hyllyssäni odottanut, että voin osallistua sillä TBR-vuoren louhintahaasteeseen 2022 😊

Journal Entry 8 by wingTaryawing at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Monday, February 28, 2022

Released 1 yr ago (2/28/2022 UTC) at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tämä oli mielenkiintoinen kirja: se antoi kuvan sellaisesta osin tavallisesta mutta oikeastaan epätavallisesta elämästä, jota kirjailija(kin) voi elää. Tavallinen se on siltä osin, että juoksuun ja myös triathloniin hurahtaneita on paljon, mistä kertovat hirmuiset osallistujamäärät eri juoksutapahtumissa: Helsinki City Run 14.000, New York City Marathon (maaliintulleita) 53.600, triathlonin MM-kilpailut 5.000. Luvut ovat vuodelta 2019 ts. ajalta ennen koronaa.

Epätavalliseksi kirjassa kuvatun treenaamisen tekee se, että kyseessä on myös kirjoittamiseen intohimoisesti suhtautuva henkilö, joka kovasta harjoittelumäärästään huolimatta pitää kirjoittamista tärkeimpänä asiana, jota treenaaminen ei saa haitata. Nämä kaksi asiaa vievätkin suuren osan hänen ajastaan eikä voi välttyä ajatukselta, että tällainen antautuminen sille, mitä haluaa tehdä, ei ole ihan jokaiikalle eikä varsinkaan jokanaiselle mahdollista. Vaimo teki eväät juoksukilpailuun, mutta eipä ollut kirjassa mainintoja kotitöistä tmv., joista kirjailijan olisi tarvinnut huolehtia. Toisaalta pariskunnalla ei kai ollut lapsia, joten sikäli molempienkin oli mahdollista keskittyä muihin itselleen tärkeisiin asioihin.

Yhteensattumiakin kirjassa oli: kokemusta on minullakin niin yläkerran parvekeremontin aiheuttamasta tulvasta kodissani kuin Mizuno-lenkkareista, joihin tykästyin vuonna 2005 ja jotka ovat kyllä aivan parhaat, ilmeisesti myös juoksemiseen, vaikka minä olen kylläkin vain kävellyt niillä. Kulutettuani Mizunoni lähes loppuun aloin selvittää, missä niitä myydään ja kappas, eihän niitä myyty Suomessa ollenkaan. Yritin myös tilata niitä ulkomaisista kaupoista, mutta johonkin sekin projekti tyssäsi. Jokunen vuosi sitten luin jostain, että Mizunon tossuja alettaisiin tuoda maahan, mutta en nyt sitten enää ole tullut selvittäneeksi ostospaikkaa.

Hitusen ihmettelen sitä, että Murakamin mielestä 33-vuotiaana, jolloin hän aloitti juoksijan elämän, oli myös hänen "myöhäinen mutta todellinen alkunsa romaanikirjailijana". Eihän 33 vuotta ole ikä eikä mikään. Mitä sanottavaa sitä nuoremmilla edes voisi olla?

Toinen ihmettelyn paikka oli se, että Murakami käänsi F. Scott Fitzgeraldin vuonna 1925 ilmestynyttä Kultahattua japaniksi. Vuonna 2005. Olikohan kyse uudesta käännöksestä? Suomeksikin kirja on sentään ilmestynyt jo vuonna 1959.

Murakamin kirja lähtee nyt matkaan, tipautan Helposti-kuoren kirjelaatikkoon. Hyviä lukuhetkiä!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com


Osallistun tällä TBR-vuoren louhintahaasteeseen 2022 sekä Vapautusten vuosi 2022/helmikuu -haasteeseen (kirjan nimessä kaksi samaa sanaa).

Journal Entry 9 by katiko at Puumala, Etelä-Savo / Södra Savolax Finland on Thursday, April 21, 2022
Kiitos kirjasta! En ole koskaan tykännyt juoksemisesta, mutta Murakamin kirjoista olen tykännyt. Saa nähdä mitä mieltä olen kirjan luettuani.
Kirja saapui jo eilen, mutta on taas ollut aika haipakkaa enkä ehtinyt aikaisemmin kirjata nappausta. Viikonloppunakin olen lähdössä reissuun, mutta itse asiassa juuri tämä kirja on houkuttelevan pieni ja näppärän oloinen otettavaksi mukaan, hmmm, saas nähdä joko tulisi heti luettua.

Muoks: onko tämä kirja tosiaan ollut näin pitkään matkalla???

Journal Entry 10 by katiko at Puumala, Etelä-Savo / Södra Savolax Finland on Wednesday, August 31, 2022
Taisi olla alkukesää kun aloitin kirjan lukemisen. Ja lopulta tämä muhkea 175-sivuinen teos jäi kesän ainoaksi luetuksi bc-kirjaksi, ei mene sillä saralla nyt hirveän hyvin. Vähän oli väärä valinta hektiseen kesään, en oikein jaksanut eläytyä toisen intohimoon juoksemisesta ja kirjoittamisesta, kun omassa päässä pyöri lista tehtäviä asioita, mihin olin nokkani kesäksi työntänyt. Hyvin poikkeava Murakami, mutta mukava hänen tekstiään on aina lukea. Tässä ei nyt vaan mätsännyt aihe, ajankohta jne.

Journal Entry 11 by katiko at -- Jossain Porvoossa in Porvoo, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, September 15, 2022

Released 6 mos ago (9/17/2022 UTC) at -- Jossain Porvoossa in Porvoo, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Laitetaan tarjolle Porvoon syystapaamiseen. Jos ei löydy miitistä lukijaa, vapautuu johonkin päin kaupunkia. Lukuiloa kirjan poimineelle!

Journal Entry 12 by eijukka at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Sunday, September 18, 2022
Porvoon miitistä napattu ajatellen lukevaa vävypoikaamme, joka harrastaa juoksemista ihan maratooneihin asti. Taidanpa lukea itsekin kirjan (mainitaanhan takakannessa sana Ateena), jotta hieman paremmin ymmärtäisin tätä nautintoa ja kärsimystä!

Journal Entry 13 by eijukka at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Sunday, November 6, 2022
Vävypoika onkin saanut tyttäreltäni lahjaksi tämän kirjan kun on sekä intohimoinen juoksija että Murakamin kirjojen ystävä, joten luin itse kirjan junamatkalla Helsinkiin ja takaisin.
Urheilu, etenkin juokseminen, ei ole koskaan ollut innostukseni kohde, saati intohimo, ja kirjan kiinnostavinta ainesta olikin se miten Murakami kuvailee kirjoitusprosessiaan ja fyysisen kunnon merkitystä siinä.
"Ihmisen pitää olla mahdollisimman terve sietääkseen jotakin epäterveellistä (romaanien kirjoittaminen on epäterveellistä työtä). Tämä on minun mottoni. Toisin sanoen sairas sielu tarvitsee terveen ruumiin. Se saattaa kuulosta paradoksilta, mutta olen kokenut sen syvästi siitä pitäen kun aloitin ammattikirjailijana. Terve ja epäterveellinen eivät välttämättä ole janan kaksi ääripäätä. Ne eivät ole toistensa vastakohtia, vaan täydentävät pikemminkin toisiaan ja joissakin tapauksissa ne ovat jopa sidoksissa toisiinsa."
Juoksemisen hurmion ja sen tuottaman kärsimyksen voi varmaan ymmärtää vain se, joka on siihen vihkiytynyt.
Kaikesta huolimatta tai sen takia miellyttävää luettavaahan kirja oli.

Journal Entry 14 by eijukka at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, January 27, 2023

Released 1 mo ago (2/1/2023 UTC) at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja matkaa mukanani Turkuun mimimiittiimme.
Kiinnostavia lukuhetkiä juoksusta ja Murakamista innostuville!

Journal Entry 15 by wingPiikuwing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, February 1, 2023
Kirja lähti mukaani ”minimiitistä”. Kiitos eijukka!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.