Missä kuljimme kerran (in Finnish)

by Kjell Westö | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingAnneliswing of Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on 12/28/2014
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingAnneliswing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, December 28, 2014
Alkuteos: Där vi en gång gått
Kääntäjä: Katriina Savolainen
589 sivua

Kuvaus:
Vivan Falleniuksen ensimmäinen päivä herrasväki Gylfen kotiapulaisena kahdeksan huoneen huoneistossa Bulevardinkadulla sattui Venäjän kenraalikuvernööri Bobrikovin murhan ensimmäiseksi vuosipäiväksi. Vivan ei välittänyt Schaumanin ja Bobrikovin tapauksesta, sen sijaan hän ajatteli kotikylässään Degerbyssä kasvanutta nimikkopuutaan, pihakoivua joka oli katkennut keskeltä kahtia yllättävässä toukokuun myrskyssä runsas kuukausi aiemmin, ja sitä outoa seikkaa että hän oli nähnyt jo tammikuussa unta että puu kuolisi. Niitä unia tuli säännöllisesti ja ne pelottivat häntä. Seitsemän laajaa jaksoa kuljettavat tarinaa monen suvun ja sukupolven kohtaloissa vuodesta 1905 aina talvisodan kynnykselle, vuodenvaihteeseen 1938 -1939.Kjell Westö todistaa olevansa ihmiskuvaajana omaa luokkaansa. Hän liikkuu sujuvasti työläisten hellahuoneissa ja rikkaiden salongeissa, Vallilan kapakoissa ja kesäisen Hangon tenniskentillä, punaisten valtaamassa pääkaupungissa ja ylhäisön illallisilla.Tarinan keskeisiä hahmoja ovat kaasulyhdynsytyttäjä Enok Kajanderin ja hänen vaimonsa Vivanin poika Allu sekä Eccu Widing, jonka isä Jali on harrastevalokuvaaja ja johtajana rautatiehallituksessa, äiti Atti yläluokan kaunotar, jonka hermot reistailevat. Lucie Lilliehjelm vastustaa aikansa ahtaita moraalisääntöjä, Ivar Grandellin elämää ohjaa aatteen palo.Kjell Westö on tutkinut pääkaupungin ja Suomen historiaa vuosikausia. Tuloksena on pienimpiä yksityiskohtia myöten hallittu kokonaisuus - ehtymätön tarinoiden aarrearkku. Missä kuljimme kerran on myös rakkaudentunnustus Helsingille.


Journal Entry 2 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, January 7, 2015
Tämähän on suorastaan kaupunkilaisten tai helsinkiläisten "Täällä pohjantähden alla". Tuli tämä tarina katsottua näytelmänä, mutta kirja oli silti mielenkiintoinen. Kansalaissodan vihollisuudet tekivät minut vihaiseksi niin nyt kuin aina.

This is my # 6 (120) in
"REDUCE MOUNT TBR 2015" Challenge arranged by Dutch-book.

Journal Entry 3 by wingAnneliswing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, January 13, 2015

Released 8 yrs ago (1/13/2015 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Vein tämän veljenvaimon Bookcrossingille lahjoittaman kirjan PKS-miittiin ja joku sen mukaansa nappasi.
Lukunautintoa runsain määrin!

Journal Entry 4 by Niksu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, January 13, 2015
Niksu nappasi, kiitos! Olen joitain vuosia sitten katsonut Yle Areenasta tv-sovituksen ja mielelläni nyt kokeilen kirjaa. Paksu se ainakin on kuin mikä.

Journal Entry 5 by Niksu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, March 6, 2015
Upea romaani! Olen täysin myyty. Olisin halunnut ahmia kirjan nopeammin mutta arki ja kaiken päälle sairastelut perheessä pakottivat taukoihin. Huikea huikea! Tarina kasvaa henkilöiden myötä ja henkilöt tarinan edetessä. Upeaa kerrontaa sekä työläisten Helsingistä että rikkaiden, silmäätekevien. Huomaan, etten osaa kirjoittaa mitään järkevää. Tässä oli kuvattu paljon asioita jotka tekivät kirjasta mielenkiintoisen, Allun kirjeet, Helsingin rakentaminen, tuon ajan urheilu, Eccun valokuvaus pornografisine kuvineen, omia konservatiiveja kapinoiva Lucie, kieltolaki salakapakoineen, punaiset vs. valkoiset vaikka kyllä hirvitti. Kurkussa kuristi kun luki Allun äidin asuinoloista tai yksittäisenä mielikuvana puu josta on kaarna kaluttu miehenkorkeudelle asti. En tiedä, olisiko paljoa valehdeltu jos väitän tämän olevan yksi parhaista kirjoista jonka olen koskaan lukenut. Huikea! Suosittelen lämpimästi.

Osallistun tällä Kirjan vuosi 2015-haasteessa kohtaan 13. Kirja, joka on voittanut merkittävän kirjallisuuspalkinnon, esim. Finlandia-palkinnon.

Journal Entry 6 by Niksu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, March 22, 2015

Released 8 yrs ago (3/22/2015 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Vein Keravan miittin ja myyntipuhe tuotti tuloksen:)


Read and Release at BookCrossing.com...

Journal Entry 7 by wingkirjakkowing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, March 22, 2015
Mainoksen uhri. Olen vissiin pannut tämän kiertoon molemmilla kotimaisilla kielillä, mutta annetaan nyt tilaisuus jäädä hetkeksi kotiin.

Released 7 yrs ago (7/24/2015 UTC) at Voipaalan taidekeskus, Sääksmäki in Valkeakoski, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Alkaa närästys, kun vain katsonkin tämän pullukan kirjan suuntaan. Westö lähtee nyt Voipaalaan BC-kesäpäiville etsimään uusia lukijoita.

Journal Entry 9 by Mecu at Valkeakoski, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, July 27, 2015
Nappasin mukaani kesäpäiviltä. Tämä on miulta vielä lukematta, mutta nyt on tilaisuus paikata aukko sivistyksessä. Tämä käynee myös äidillä luettavana.

Journal Entry 10 by Mecu at Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, January 25, 2023
Viime vuoden puolella aloitetusta Helsingi-saagasta tuli tämän vuoden ensimmäinen luettu kirja. Ihmisiä ja ihmiskohtaloita. Tuli jotenkin mieleen Linnan Pohjantähti-trilogia, mutta puristettuna yhteen kirjaan, keskitettynä kaupunkiin ja korostetun suomenruotsalainen. Westö osaa kirjoittaa.

Journal Entry 11 by Mecu at Pohjankartano in Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Sunday, March 26, 2023

Released 2 mos ago (3/26/2023 UTC) at Pohjankartano in Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland

WILD RELEASE NOTES:

Onnittelut! Olet löytänyt ilmaisen ja vapaan kirjan, joka etsii uusia lukijoita. Mukavaa että tulit tänne netin puolelle katsomaan kirjan aikaisempia vaiheita. Tässä voit kertoa, mistä kirjan löysit ja mitä siitä pidit. Luettuasi vapauta kirja uudestaan toisten löydettäväksi. Hyviä lukuhetkiä!

Congrats! You've found a free book which was looking for new readers. Nice that you found your way to Bookcrossing website, too. You can join this free network of books and book friends, or stay anonymous. Please tell where you found the book and what did you think of it. When you've read it, you can release it for others to find. Happy reading!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.