Lumous - Audrey Hepburnin elämä

by Donald Spoto | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: 9512079097 Global Overview for this book
Registered by sumako of Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on 6/20/2014
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by sumako from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Friday, June 20, 2014
Kovakantinen. - suom. Ruth Jakobson. - Ajatus 2009. - 336 sivua ; 16 kuvasivua. - 2. painos
Alkuteos: The life of Audrey Hepburn, ©2006

http://www.adlibris.com (24.6.2014):

Audrey Hepburn oli tyttömäisen charminsa ja viehättävyytensä ansiosta jäljittelemätön tyyli-ikoni. Hän oli britti-isän ja hollantilaisen paronittaren tytär ja vasta viisivuotias, kun isä jätti perheensä. Myös toinen maailmansota ja saksalaisten miehitys Hollannissa jättivät häneen arpensa. Englantiin muuton jälkeen Hepburn opiskeli balettia Marie Rambertin johdolla. Muutamien West Endin musikaalien ja elokuvasivuosien jälkeen kirjailija Colette löysi Hepburnin tähdeksi Gigi-romaaninsa näyttämöversioon, josta tämän ura nousi lentoon.

Valkokankaalla Hepburn debytoi prinsessana hurmaavassa elokuvassa Loma Roomassa ja voitti Oscarin. Hän jatkoi ainutlaatuisen viehkeänä ja hyväntuulisena monissa tunnustetuissa elokuvissa, kuten My Fair Lady, Aamiainen Tiffanyllä ja Robin ja Marian. Jonkin aikaa näytti siltä, kuin hollywoodilainen unelma toteutuisi Hepburnin omassa elämässä. Hänen avioliittonsa Mel Ferrerin kanssa ei kuitenkaan kestänyt. Hepburn avioitui ja erosi toisen kerran ja koki intohimoisia mutta lyhytaikaisia rakkaussuhteita, joista osa tulee tässä kirjassa ensimmäistä kertaa esille. Rakkaussuhteet eivät koskaan täysin onnistuneet.

Hepburnin synnynnäinen lumovoima ja pakottoman yksinkertainen esiintyminen valloittivat ihmisten sydämet kaikkialla maailmassa. Oscar-palkittu näyttelijätär omistautui myöhemmin UNICEF:in hyvän tahdon lähettilään tehtävälle. Donald Spoton näkemyksellinen, perusteellisesti taustoittava ja kohdettaan kunnioittava teos onnistuu tavoittamaan tämän lahjakkaan, kauniin, herkän ja saavuttamattoman naisen sielun.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.