De kraaien zullen het zeggen

by A.-M. MacDonald | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9038849435 Global Overview for this book
Registered by wingcreativeChaoswing of Alfabetstad, Groningen Netherlands on 7/16/2011
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingcreativeChaoswing from Alfabetstad, Groningen Netherlands on Saturday, July 16, 2011
Hallo lieve lezer,

Dit boek heb ik ingeschreven op BookCrossing.com, zodat ik bij kan houden waar het heen gaat, wie het leest, en wat ze er van vonden. Bezoek alsjeblieft www.BookCrossing.com om een berichtje achter te laten, en geef daarna het boek door aan iemand anders die het zal waarderen. We kunnen zo de reis van dit boek volgen, en zien welke vrienden het maakt, voor altijd!

Dank je wel!
Journal Entry 2 by wingcreativeChaoswing at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands on Saturday, July 16, 2011
Beschrijving
Het gezinMcCarthy heeft zich net gevestigd in Centralia, een luchtmachtbasis in Ontario. De achtjarige Madeleine weet niet dat haar vader Jack algauw verstrikt raakt in een web van geheimen, die het gezin langzaam maar zeker ontwrichten. Madeleine zelf durft niet te praten over wat haar onderwijzer, meneer March, doet met het nablijfklasje, waarvan zij deel uitmaakt. Het noodlot slaat toe wanneer een schoolvriendinnetje van Madeleine dood in de bossen wordt gevonden. Jack staat voor een allesbepalende keuze: hij kan zijn buurjongen, Ricky Froelich, die verdacht wordt van de moord, van een alibi voorzien, maar doet hij dat ook?
Madeleine leert de dubbelzinnigheid van de menselijke moraal kennen - een les die ze pas begint te begrijpen wanneer ze haar zoektocht naar de waarheid, en de moordenaar, twintig jaar later voortzet.


www.dekraaienzullenhetzeggen.nl

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Een luchtmachtofficier verhuist begin 1960 van een Duitse naar een Canadese basis. De sfeer tussen ouders en de twee kinderen is voortreffelijk, de nieuwe baan uitdagend. Maar langzamerhand komen de barsten. De achtjarige Madeleine komt in het naschoolse oefenklasje van haar onderwijzer, die de kinderen misbruikt. Jack verleent een vriendendienst en raakt ongeweten verstrikt in een buitenlands spionagenetwerk. De climax in dit prachtige epos is de moord op een klasgenootje. Pas aan het eind van de ruim 800 pagina's tellende roman - en vele jaren later - geeft de Canadese auteur, die eerder het succesvolle 'Laten wij Aanbidden' schreef, het geheim van de dader prijs. De roman kent verschillende lagen: het is een warme familieroman, na de moord wordt het een spannende detective en het is geschreven tegen de (goed gedocumenteerde) achtergrond van de Koude Oorlog, de Cubacrisis, ruimtevaart e.d. Maar bovenal is het een literaire roman, die in mooi (en goed vertaald) proza een geweldig, meeslepend verhaal neerzet. Paperback; kleine druk.

(Biblion recensie, Redactie)

Released 12 yrs ago (9/4/2011 UTC) at Strandpaviljoen Zoomers in Castricum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Dit boek wordt losgelaten tijdens de grote bookcross-meeting in het strandpaviljoen. Wil jij het graag hebben, stuur me dan een PM en ik reserveer het voor je!

Journal Entry 4 by Ikkes at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Monday, September 5, 2011
Meegenomen van de meeting.

Journal Entry 5 by Ikkes at Boekenkastje Buiksloterdijk in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, June 7, 2023

Released 3 mos ago (6/8/2023 UTC) at Boekenkastje Buiksloterdijk in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

In een van de boekenkastjes op de buiksloterdijk. Veel leesplezier!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.